3 mai 2017

Cours de cuisine pédagogique en classe de MS/GS وانەی فێربوونی خواردن دورستکردن بۆ پۆلی GS/MS



Après avoir abordé l'Afrique dans toutes ses démissions, nous avons préparé "une tarte africaine"
"دوای ناساندنی ئەفریقا لە هەموو رووەکانیەوە، ئێمە هەستاین بە ئامادەکردنی "شیرنیەکی ئەفریقی

L’atelier de cuisine va permettre de travailler sur des notions essentielles :
کارکردن لە چێشت خانە رێگەپێدەرە بۆ فێربوونی بنەما سەرەکیەکان

Le vivant, la matière, les objets
زیندەوەرەکان، مادەکان، شتومەکەکان 

Chacun de nos ateliers a pour objet d’amener l’enfant vers une découverte ( de goûts, d’odeurs, d’aliments et aussi de recettes) et ainsi travailler les capacités motrices de l’enfant.
کارکردن لە وەرشەی کار ئامانجی سەرەنج راکێشانی مناڵەکەیە بۆ ئاشنابوون بە (تامەکان، بۆنەکان، خۆراکەکان، وهەروەها خواردنە ئامادەکراوەکان) جگە لەوەی کاردنە لەسەر توانای جموجۆلی منداڵەکە 













Pour le goûter des enfants , nous avons dégusté la tarte africaine.
بۆئەوەی منداڵەکان ژەمێکی سوک بخۆن ، ئێمەش چێژمان لە خواردنە ئەفریەقیەکە کرد 




Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire